Next stop: Bok&Bibliotek

Då drar det ihop sig till årets kalas! Lite nervigt så här dagen före avresan, jag undrar som vanligt varför jag inte börjat scanna in bilder tidigare – jo just det, min scanner var obrukbar, det visade sig vara en lös kontakt … hur dum får man bli?, fast sannolikt ett (o)medvetet led i den så kallade prokrastineringen- den oädla konsten att skjuta upp saker.

Nå, nu ligger en bokhög med zombies, grimmar, impar och allehanda spöken och ryslig spänning tillsammans med ett gäng post it-lappar och en ppt-presentation färdigt för transport till Göteborg och leverans vid seminariet med Kristina Ohlsson, Åsa Larsson och Magnus Nordin. Det ska bli mycket spännande (!), inte minst att höra om de båda deckardrottningarnas väg till att skriva för yngre läsare.

Denna text torde vara uppmjukningen för att samla ihop alla trådar och tankar och bilder till Konst-igt?, där Anna Höglund, Ulf Stark och Per Gustavsson och jag ska prata bilderböcker. Jag håller växelvis med scannandet på med en mini (mikro)-enkätundersökning (som det brukar heta, men är det inte en taftologi?, en enkät är väl en undersökning?) med branschrepresentanter för att kolla seminarietextens antagande om att det kommer allt fler komplexa bilderböcker.

Och så spelar jag lite goa latinska rytmer för att styra in hjärnan på ett parallellt spår: ett samtal med den brasilianske bilderboksmakaren Roger Mello, årets HC Andersen-pristagare, och hans spanska kollega Mariona Cabassa – så roligt att få möta och introducera för publiken alldeles nya namn (därmed inget ont om mina samtalspartners nämnda ovan …)

Solen skiner, så samban passar bra, och på gården står fem kassar kryddväxter från Tirups örtagård och doftar och väntar på plantering i nyanlagda kryddträdgården. Svår frestelse för arbetsmoralen…

En lunchpaus med spaden i högsta hugg får det nog bli.

Vi ses i mässvimlet!