Skrivarkurser 

Sjön hade legat där så länge någon kunde minnas.

 

Så börjar min första bok. Jag vet också hur det slutar, och vad som händer mitt i. Men det är liksom inte riktigt på pränt ännu. Orden har inte format sig klart.

Känner du igen dig? Då behöver du träffa andra som också skriver, som vill berätta. Tillsammans kan vi släppa loss det där som fastnat, ge mod att fortsätta eller att börja skriva. Tillsammans får vi din text från byrålådan till uppläsning och vem vet, kanske också till utgivning. 

Mina tidigare erfarenheter: Tillsammans med Conny Palmkvist www.connypalmkvist.se har jag haft veckolånga kurser på Helsingborgs bibliotek. En skön sommarvecka på Fridhems folkhögskola undervisade jag tillsammans med konstnären och illustratören Anna Höglund ett kreativt fint gäng i hur man gör bilderböcker.

Jag har också jobbat som förläggare och redaktör på Hegas förlag, med översättning (engelska, danska), redigering och coachning i skrivprocessen. Alla kör fast ibland, även etablerade författare!

Titta in här regelbundet för information om kommande kurser.

Mejla gärna önskemål och frågor - det gör du här.


Jag arrangerar kurser ibland, både i egen regi och i samarbete med illustratörer eller andra författare. Det kan bli på ett skånskt bibliotek, eller kanske en weekend på landet med boende på b&b och närodlat till lunch. Om du (och eventuella skrivande vänner) är intresserad, hör gärna av dig!

Sommaren 2017 höll jag kurs på underbara Fridhems folkhögskola i Svalöv.

- Läs mer här.

Bilder från en skrivarkurs i Helsingborg


Sammantaget tycker jag att det har varit en otroligt givande kurs med engagerade kursledare, konstruktiv feedback och massor av utvecklande tips på litteratur och skrivövningar, som gav mersmak och verkligen kan rekommenderas till andra.
— Helena, deltagare Skrivarkurs
Det var verkligen en underbar vecka. En vecka fylld av inspiration, spännande skrivövningar, massor av prat, praktiska skrivartips, trevliga människor, god mat, rogivande omgivningar, svettiga skrivövningar, kaffe med dopp, intressanta besök, mera skrivövningar ...
— Eva, deltagare Skrivarkurs