Finnes: projektledare, textredaktör med mera. Sökes: arbete

Mössa färg.jpg

Idag, tisdagen den 28 april 2020, har jag satt mitt företag Läslast vilande. Så, här blir inga uppdateringar på ett tag, vilar företaget så vilar det, så att säga. Inte för att jag brukar vara så flitig annars heller, men ändå, bra att veta.

Läslast har varit igång sedan 2007, eller var det 2008?, ibland i kombination med en deltidsanställning på region, i kommun eller på förlag och med olika uppdrag för t ex Kulturrådet. Under de två år jag arbetade som enhetschef på Lunds stadsbibliotek tog jag inga uppdrag – jo ett, eftersom en särdeles trevlig och enveten barnbibliotekarie övertalade mig. Efter det hade jag ett lugnt år för att ta hand om familjeangelägenheter, men sedan 2015 har det varit full fart framåt med föreläsningar, workshops, projektledaruppdrag, jobb som frilansredaktör, skrivarkursledare, litteraturkritiker, lektör och skribent. En härlig mix! 

De senaste åren har föreläsningar utifrån mina böcker om litteratur i förskolan dominerat, och jag har just nu inga sidouppdrag att falla tillbaka på. Så när coronakrisen nu gör att uppdragsgivarna inte kan samla sina pedagoger eller bibliotekarier för fortbildning och inspiration och bokar av eller ber att få skjuta upp inplanerade föreläsningar står jag utan inkomst (så som det ser ut nu) nästan fem månader framåt. Det vill säga OM det därefter går att föreläsa för fler än 50 i september… Eller om uppdragsgivarna finner digitala lösningar. Vi är ju många som är drabbade av detsamma, så håll alla tummar för att det löser sig inom överskådlig tid.

Till dess letar jag jobb, har anmält mig på Arbetsförmedlingen och till a-kassan – känns märkligt efter så många år utan ens en sjukskrivning (med 7 dagars karens är det sällan lönt, och jag har haft turen att vara väldigt frisk!) men så tacksam för att trygghetssystemen finns. Många papper att skicka och rutor att klicka i, men förhoppningsvis ska det fungera så det klirrar in lite stålar till brödfödan så småningom. Det vill säga, om det nu inte finns ett jobb nånstans, till exempel som redaktör, projektledare, eller ett vikariat som enhetschef eller liknande inom bibliotek – jag har ju dessvärre ingen bibliotekarieutbildning men har en hel del år som chef bakom mig. Eller något annat som kan passa min CV – den hittar du i en flik överst på sidan. Frågor eller tips? Ta gärna kontakt!