Hej där - välkommen!

Behöver du någon som talar eller skriver om litteratur och läsning? Någon som spetsar kompetensen hos bibliotekarier eller pedagoger? Letar du efter någon som läser ditt manus och tycker till? Vill du gå på skrivarkurs?

Då har du hittat rätt!

Jag är litteraturpedagog, kritiker, föreläsare, författare och skrivarcoach. Mitt fokus är litteratur för barn och unga, särskilt bilderböcker och fantasy. Jag har skrivit ett läromedel för förskolan om hur man kan jobba med läsning och litteratur: Bilderbokens mångfald och möjligheter (N&K, 2008) som används på utbildningar runtom i Sverige. Utifrån boken föreläser jag ofta. Läs mer här. (länk föreläsningssida)

Jag tar gärna uppdrag som moderator eller konferencier. Är också en driven projektledare som tryggt kan föra i hamn t ex en litteraturfestival, en seminariedag, eller ett utvecklingsuppdrag på ditt bibliotek. Redaktör för barn- och ungdomsböcker är en annan roll som ligger inom min erfarenhet och kompetens.

Min bakgrund är brokig, med en blandning av anställningar och frilansliv. Senast kommer jag från en tjänst som enhetschef på Lunds stadsbibliotek. Tidigare har jag bland annat arbetat som förläggare/redaktör på Hegas - som gör lättlästa böcker för barn och unga - och som konferenssamordnare för Litteralund, Sveriges största barnboksfestival!, och med ett utvecklingsuppdrag för Kultur Skåne, inom barnbiblioteksområdet.

Läs mer om mina föreläsningar och skrivarkurser här xxx. Du kan också följa mig och vad jag gör, tycker och tänker via bloggen.

Vill du veta mer?

- skicka ett mail eller ring

 

Skärmavbild 2014-06-04 kl. 11.36.39.jpg

Manus- & lektörstjänst

Har du en text som du vill ha läst? Behöver du få feedback och råd innan du skickar till förlag, eller hjälp med omarbetning /redigering.

- Läs mer

Skrivarkurser

Sjön hade legat där så länge någon kunde minnas. Så börjar min första bok. Hur börjar din - och behöver du hjälp att komma igång? Skriv i grupp!

- Läs mer

Föreläsningar 

Jag erbjuder allt från ingående seminarier om bilderbokens betydelse till lättsamma föreläsningar om boken som underhållning.

- Läs mer


Agneta Edwards är som en schweizisk armékniv - multifunktionell och vass. När hon föreläste för 5 läns gymnasiebibliotekarier i juni 2007 byggde hon oss en teoretisk plattform, gav konkreta metodtips och inspirerade stort. Mycket uppskattat!”
— Pia Malmberg-Kronvall, Regionbibliotek Kalmar